Recept pro tento týden: Svařák
Připravte si doma lepší svařák, než jaký si můžete dát na vánočních trzích. Bude chutnější, levnější a přesně takový, jaký ho budete chtít.
Tip: Nemyslete si, že na svařák zpracujete to nekvalitní kyselé víno, že se to v něm ztratí. Naopak! Čím kvalitnější víno, tím lepší svařák.
Svařák z bílého vína
Vyzkoušejte netradiční a neméně lahodný bílý svařák. Připravte si 150 ml bílého vína, 1 lžičku medu nebo cukru, 1 plátek citrónu, 4 hřebíčky, 2 tyčinky skořice. Přiveďte vše k varu, ale nevařte. Ihned podávejte.
Vyzkoušet můžete také:
Bílý svařák můžete ozvláštnit také plátkem zázvoru, pomerančem nebo také badyánem.
Svařák z červeného vína
Na klasický červený svařák si připravte 150 ml červeného vína, 1 lžičku medu nebo cukru, 4 hřebíčky, 2 tyčinky skořice, badyán, 1 plátek citrónu a 1 plátek pomeranče. Přiveďte k varu, nechte probublat, ale dlouze nevařte.
Vyzkoušet můžete také:
Červený svařák můžete ozvláštnit granátovým jablkem, sušenými jablky anebo švestkami.